Articol din categoria Sport
Sportivii cu dizabilitati intelectuale sunt prezenti la Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics
Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics au loc in Austria, in perioada 14 - 25 martie 2017.
Previzualizare mesaj:
trimite
15 sportivi cu dizabilități intelectuale reprezintă România la cea mai mare competiție internațională de iarnă dedicată persoanelor cu dizabilități: Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, care au loc în Austria, în perioada 14-25 martie 2017. Aici sunt prezenți peste 3.000 de sportivi din 110 țări, 1.000 de antrenori și 3.000 de voluntari.
România a trimis la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics sportivi din mai multe orașe ale țării: București, Arad, Brașov, Reșița, Alba-Iulia, Baia-Mare, Târgoviște. Ei concurează la 4 sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic și alergare pe zăpadă.
Asociația Down Plus București are 4 sportivi selectați de către Special Olympics România pentru a reprezenta țara la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.
Sportivii s-au antrenat în cadrul unor tabere pregătitoare.
Iliescu Adriana Denisa are 21 de ani și este singura fată din cadrul Asociației Down Plus București care participă la Jocurile Mondiale de Iarnă din Austria. Denisa va concura la ski alpin și este încrezătoare în rezultate deoarece participă pentru a 2-a oară la Jocurile de Iarnă din Austria. Denisa se antrenează săptămânal și la gimnastică. În anul 2015 a reprezentat România la Jocurile de Vară de la Los Angeles. Tânăra sportivă participă periodic la diferite concursuri naționale și a adunat până în prezent aproximativ 100 de medalii.
Moldoveanu Codruț a împlinit recent 18 ani și participă pentru prima dată la Jocurile Mondiale. Codruț va concura la ski alpin, dar este pasionat, de asemenea, de fotbal, tenis de masă, basket și înot. Sporivul are în colecție 50 de medalii adunate până în prezent.
Bucur Cosmin Darius Theodor are 15 ani și va concura la alergare pe zăpadă. Teo se antrenează săptămânal la gimnastică, fotbal, înot și dansuri. Participă pentru prima dată la Jocurile Mondiale, însă a participat la numeroase concursuri regionale și naționale și a adunat în colecția sa peste 80 de medalii.
Marinescu Alexandru Călin are 15 ani și va reprezenta țara la categoria de alergare pe zăpadă. Alex este un sportiv pasionat de fotbal, gimnastică și dansuri. Până în prezent a strâns un număr de 30 de medalii.
În spiritul jurământului Special Olympics: "Vreau să câștig, dar dacă nu voi câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!", le urăm sportivilor să reprezinte România cu mândrie!
Schi alpin este un sport care solicită sportivii. Pe lângă combinația de anduranță și forță, schiul alpin necesită o capacitate mare de viteză și anduranța acțiune/reacțiune. Prin intermediul pregătirii adecvate, sportivii își pot îmbunătăți eficiența fizică, psihologică și mentală.
Diferențele față de schiul alpin clasic: Regulamentul Special Olympics se bazează pe cel al Federației Internaționale de Schi, cu excepția anumitor situații. Acestea se referă la selecția locului de desfășurare in funcție de abilitățile sportivilor. O altă excepție este regula de 2 minute, care permite unui sportiv care a căzut sau care a ieșit de pe traseu să își pună din nou schiurile și să continue cursa. În prezent, toate traseele sunt fără bariere, ceea ce permite o alunecare lină.
Schiul fond este un sport de iarnă în care participanții se împing pe zăpadă cu ajutorul schiurilor și al bețelor de schi.
Diferențele față de schiul fond clasic: Schiul fond la Special Olympics presupune o serie de modificări ale regulamentelor, legate de procesul în care începe o anumită cursă. Unele curse sunt organizate folosind starturi de intervale, în care unul sau doi sportivi încep cursa la intervale de 30 de secunde, în timp ce celelalte încep cu o simplă tragere de pistol. În probele de ștafetă, dacă sunt mai mult de 8 echipe în cursă, organizatorii vor împărți traseul și vor organiza două curse separate pentru a reduce aglomerarea.
Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics au loc in Austria in perioada 14 - 25 martie 2017
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro