Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti

Publicat: / Actualizat: /
Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti
'Afiș articol "Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti"
Aaron s- a nascut cu spina bifida, un defect congenital al coloanei vertebrale care determina dezvoltarea incompleta a tubului neural din zona lombara sau sacrala.
Publicat: / Actualizat:
3.060 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti” — Aaron s- a nascut cu spina bifida, un defect congenital al coloanei vertebrale care determina dezvoltarea incompleta a tubului neural din zona lombara sau sacrala.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

,,Când viaţa îţi dă un scaun rulant, nu poţi lăsa ca asta să devină un obstacol, ci trebuie să găseşti un skatepark… Eşti o persoană cu handicap,  pe cât simţi că eşti”. Aceste cuvinte pline de forţă îi aparţin lui Aaron Fotheringham, un atlet de sporturi extreme în scaun rulant. Povestea lui merită spusă.

Aaron s-a născut cu spina bifida, un defect congenital al coloanei vertebrale care determină dezvoltarea incompletă a tubului neural din zona lombară sau sacrală. Ca urmare a acestei afecţiuni, el nu-şi poate folosi picioarele. În ciuda diagnosticului său teribil, doi oameni altruişti nu au ezitat să-l adopte atunci când l-au văzut prima oară la spital, la vârsta de 2 luni. Fotheringham, o familie generoasă, cu încă cinci copii adoptaţi, i-au oferit lui Aaron confort şi protecţie, dar şi suficient spaţiu încât el să poată să-şi devolte propriile capacităţi.
 
Încurajat de părinţii săi să facă tot ceea ce-şi dorea – inclusiv să alunece pe scări cu capul înainte –  Aaron a trecut prin cele mai multe etape ale vieţii în acelaşi ritm ca şi colegii săi, putând să meargă în cârje. El nu a lăsat ca nimic să-i stea în cale. De mic copil, a făcut tot ceea ce putea face cineva de vârsta lui. Doar trebuia să-şi dea seama cum să facă ca acel lucru să funcţioneze în cazul lui.  El a început să se rostogolească, să se ridice şi chiar să se târască (pe mâini și burtă, fără să se ajute de picioare) destul de mult timp.

Fratele mai mare al lui Aaron, Brian, obişnuia să își petreacă cea mai mare parte a timpului liber la Parcul Pro, un loc popular în oraşul Las Vegas. Aaron îl însoţea şi privea acrobaţia îndrăzneaţă a pasionaţilor. Într-o zi, când avea opt ani, Brian şi prietenii lui l-au încurajat să coboare o rampă uşoară. A fost o cursă înfricoşătoare ce i-a cauzat rănirea mâinilor. Şase luni mai târziu, după sesiuni nesfârşite de încercări şi antrenament dur, el a realizat primul truc – şi-a ridicat una dintre roţile din spate, în timp ce trecea peste o denivelare.

Fotheringham îşi numeşte activitatea ,,WCMX" (motocross în scun cu rotile). El este prima persoană care a efectuat cu succes un backflip (salt în spate) într-un scaun cu rotile la vârsta de 14 ani şi un dublu backflip la vârsta de 18 ani. El efectuează multe alte trucuri în scaunul său rulant, inclusiv o săritură de 180 de grade. Săritura pe spate i-a adus un binemeritat loc în ,,Cartea recordurilor”.

După ,,10 minute de faimă”, viaţa i s-a schimbat complet. Cu ajutorul mamei sale, cu programare şi informare, el a avut ocazia să călătorească atât în SUA, cât și în străinătate. A participat la taberele de vară pentru copiii cu dizabilități ca antrenor şi mentor.

Aaron este pasionat de ceea ce face, iar acest lucru nu-i aduce doar distracţie, dar şi posibilitatea de a schimba percepţia lumii asupra oamenilor care trăiesc cu o dizabilitate şi folosesc un scaun rulant, ajutându-i pe toţi să-şi vadă provocările într-un mod nou şi diferit. El transmite un mesaj universal, plin de forţă şi de inspiraţie. Nu trebuie să ai o dizabilitate, pentru a fi inspirat de ceea ce face el.

,,Mesajul pe care vreau să-l transmit copiilor şi adulților este foarte simplu: întotdeauna testaţi-vă limitele şi nu lăsați ,,handicapul” să vă limiteze capacităţile şi posibilităţile. Dacă un magician ar veni la mine cu o baghetă magică și m-ar întreba: ,,Vrei să mergi?” L-aş întreba: ,,De ce ar trebui să merg când pot să mă răsucesc? “, spune el.

Lecţia valoaroasă care se desprinde din povestea sa este aceea de a fi entuziasmat de ceea ce faci şi să-ţi doreşti mereu să-ţi depăşeşti limitele, pentru a vedea de ce eşti în stare. Doar aşa te poţi cunoaşte mai bine pe tine însuţi şi ai ocazia de a fi un exemplu de inspiraţie pentru cei din jur.YouTube video


Numele tau: Adresa de e-mail:
Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti
Articol - Sportivul Aaron Fotheringham spune ca esti o persoana cu handicap, pe cat simti ca esti
Aaron s- a nascut cu spina bifida un defect congenital al coloanei vertebrale care determina dezvoltarea incompleta a tubului neural din zona lombara sau sacrala
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...