Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial

Publicat: / Actualizat: /
Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial
'Afiș articol "Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial"
Masa rotunda, Aplicarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati pe segmentul psihosocial - de la teorie la practica.
Publicat: / Actualizat:
1.202 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial” — Masa rotunda, Aplicarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati pe segmentul psihosocial - de la teorie la practica.

trimite

Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat și Asociația Română de Psihiatrie Medico-Legală, în parteneriat cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Consiliul Național al Dizabilității din România organizează masa rotundă cu tema: „Aplicarea Convenţiei Organizaţiei Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi pe segmentul psihosocial - de la teorie la practică”, care va avea loc miercuri, 17 mai 2017, la Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu, între orele 09.30-14.00.

„Evenimentul îşi propune să aducă în dezbatere stadiul aplicării în țara noastră a Convenţiei Organizaţiei Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi în domeniul psiho-social, atât în cadrul instituțional, cât și în cel socio-comunitar. In cadrul întrunirii urmează să se analizeze modalitățile de promovare și implementare a drepturilor acestei categorii de persoane, în special în ceea ce privește abilitarea, reabilitarea, munca, încadrarea în muncă și educație. Scopul final al mesei rotunde este identificarea celor mai bune soluții practice, pe plan legislativ și al îngrijirilor comunitare, în vederea asigurării egalităţii de şanse şi combaterii discriminării.

Evenimentul urmărește găsirea soluțiilor practice de rezolvare a unor probleme profunde identificate în ceea ce privește pacienții aflați sub incidența măsurilor de siguranță cu caracter medical, și anume: existența a numeroase cazuri sociale; lipsa reabilitării psiho-sociale sistematice și implicit a pregătirii pacienților pentru reinserție socială (după modelul penitenciarelor) și lipsa unui sistem funcțional de reabilitare psihosocială în comunitate, ceea ce face imposibilă dezinstituționalizarea pacienților fără suport socio-familial, ducând la supraaglomerarea fără precedent a Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de siguranță Grajduri (348 de pacienți pe o capacitate de cazare de 240 de paturi aprobate, conform raportului Avocatului Poporului din 5 iulie 2016). Consider că problemele identificate contravin principiilor Convenţiei privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi și necesită luarea de măsuri concrete de rezolvare a lor”, a declarat Carmen Simona IONESCU, președinta Asociației Române de Psihiatrie Medico-Legală.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului României, Parlamentului României, ai autorităţilor publice centrale şi locale din domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, ai ONG-urilor cu responsabilităţi în domeniul protecţiei apărării drepturilor persoanelor cu dizabilități, medici psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, reprezentanţi ai cultelor, mass media.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial
Articol - Stadiul aplicarii Conventiei ONU in domeniul psihosocial
Masa rotunda Aplicarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati pe segmentul psihosocial - de la teorie la practica
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...