Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism

Publicat: / Actualizat: /
Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism
Afiș articol "Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism"
Trio Huillet in concert la cea de- a IV- a editie a evenimentului SUFLET IN CULORI, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism.
Publicat: / Actualizat:
2.878 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism” — Trio Huillet in concert la cea de- a IV- a editie a evenimentului SUFLET IN CULORI, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism.

trimite

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio România, Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Național George Enescu, Gala Societății Civile și Floria.ro, organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului "SUFLET ÎN CULORI", concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Este cel de-al patrulea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor 440 de copii din asociație.

La cea de-a IV-a ediție, evenimentul primește deosebita onoare a patronajului Ambasadei Republicii Franceze la București, confirmându-i-se astfel, încă o dată, statutul de eveniment de anvergură al scenei culturale bucureștene.

Suflet în Culori revine la Sala Radio din București cu trei muzicieni de talie internațională din trei țări, România, Franța și Spania, reuniți în TRIO HUILLET și promite o experiență acustică desăvârșită, atât pentru iubitorii genului muzical cât și pentru toți iubitorii artei, dornici să contribuie la sprijnirea copiilor cu autism. Clara CERNAT (vioară/violă), Thierry HUILLET (pian) și Gari CAYUELAS — KRASZNAI (clarinet) sunt artiștii ce au răspuns de această dată inițiativei celor două organizații de a aduce în atenția publicului bucureștean conștientizarea autismului printr-un concert de excepție.

Creat în 2013 "Trio Huillet" abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc: viola, clarinetul și pianul. Această reunire frumoasă de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporană, trecând prin Bruch, Schumann și Stravinski. Grație talentului versatil al Clarei Cernat, în dublul său rol de violistă și violinistă, Trio Huillet oferă programe de concert pentru vioară, clarinet și pian. Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanți compozitori ai timpului nostru, astfel încât creația sa muzicală este una dintre calitățile naturale ale "Trio Huillet".

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO, ÎN OFICIILE POșTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE INMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO ȘI ÎN MAGAZINELE GERMANOS, iar fondurile colectate în urma vânzării de bilete vor fi direcționate către programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociația Help Autism.

În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autist. În lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, astfel încât cât mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în școală și societate.

De 7 ani, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private — cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița — și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA — știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

ISTORIC

Prima ediție a concertului caritabil Sufet în Culori, desfășurată în data de 3 aprilie 2014 a reprezentat pentru asociațiile organizatoare piatra de hotar în popularizarea însemnătății zilei de 2 aprilie și a beneficiat de participarea unor nume importante din sfera muzicală românească: tenorul Ștefan POP, soprana Rodica VICĂ, violonistul Vlad MAISTOROVICI și pianistul Ștefan DONIGA. Evenimentul a fost prezentat de actrița Manuela HĂRĂBOR și jurnalistul Marius CONSTANTINESCU și a reunit, la Sala Radio, iubitori ai muzicii clasice și oameni interesați de schimbarea statutului autismului în România, deopotrivă.

Cea de-a doua ediție a concertului caritabil a avut loc, pe scena Sălii Radio, pe 29 martie 2015 și a reunit muzicieni de marcă ai scenei naționale și internaționale. Violonistul Remus AZOITEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU au fost artiștii care au ales, de această dată, să se alăture campaniei de conștientizare, punându-și talentul și celebritatea în slujba cauzei.

Devenit deja o tradiție printre iubitorii genului muzical, concertul caritabil "Suflet în Culori", ajuns in 2016 la cea de-a III-a ediție, s-a bucurat de prezența pe scena Ateneului Român a unor mari artiști, Soprana Leontina VĂDUVA, în anul de aniversare a celor 30 de ani de carieră, muzicianul Grigore LEȘE, organistul Nicolae LICAREȚ și pianista franceză Laure CAMBAU au fost artiștii ce au dat culoare spectacolului, desfășurat chiar pe 2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Clara CERNAT — violă/vioară

Repurtând succese în importante centre muzicale precum Opera de Hanoi, Palacio Foz din Lisabona, Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Centrul Național pentru Artele spectacolului din Pekin, Auditorio și Palau de la Musica din Barcelona, Teatrul Collosseum și Teatrul Grand Rex din Buenos-Aires, Sala Cecilia Meireles din Rio de Janeiro, Sala Pablo Casals din Tokyo, Théâtre du Châtelet din Paris, Salle Gaveau, Clara Cernat se remarcă prin talentul său de excepție. A susținut recitaluri în Japonia, Coreea de Sud, Laos, Brazilia, Tunisia, Croația, Spania, Grecia, Belgia, Ungaria, Slovenia, Austria, Argentina, Uruguay, Italia, Peru. A fost invitată să participe la importante festivaluri din China, la Festivalul Suona Francese în Italia precum și la Festivalul George Enescu din București. Clara Cernat a studiat cu Ștefan Gheorghiu, Tibor Varga și Igor Ozim, iar dintre premiile obținute de-a lungul timpului amintim: Marele Premiu al Concursului internațional de vioară J. S. Bach, Marele Premiu al Concursului Citta di Andria, Premiul al doilea și Premiul special Mozart la Concursul Kloster-Schöntal. Înregistrările sale au fost apreciate de critica de specialitate, iar cele realizate pentru Fonoteca de Aur a Societății Române de Radiodifuziune relevă profesionalismul său desăvârșit. Clara Cernat a gravat în anul 2016 prima înregistrare mondială pe compact disc a lucrărilor inedite ale lui George Enescu pentru vioară solo, aceste lucrări fiind incluse pe compact discul Soledad. Activitatea sa artistică implică și valorificarea repertoriului muzicii de cameră, alături de soțul său, pianistul și compozitorul Thierry Huillet, participând la numeroase concerte. În prezent Clara Cernat este profesor la Conservatoire a Rayonnement Régional de Toulouse și susține numeroase cursuri de masterclass pentru vioară și violă.

Thierry HUILLET — pian

Thierry HUILLET pianist și compozitor francez de renume, recunoscut pe plan internaționl, a cântat pe cele mai importante scene ale lumii. Admis la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris la vârsta de 15 ani și a obținut, trei ani mai târziu, o diplomă în pian, muzică de cameră și acompaniament vocal. A câștigat numeroase premii internaționale, printre care: Premiul I 'Robert Casadesus' la Cleveland International Piano Competition S.U.A; Premiul 'Busoni' în Italia și o distincție în cadrul Competiției Internaționale de pian de la Tokyo. A susținut sute de recitaluri și concerte cu orchestră și a înregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande și Radiodifuziunea Română. A fost invitat să interpreteze principalele concerte de pian cu orchestre faimoase și a susținut recitaluri în Franța, S.U.A., Japonia, Italia, Spania, Austria, Malaezia și România. Lucrările compuse de Thierry Huillet au fost cântate în multe țări, la numeroase festivaluri, de către mari muzicieni. Lucrările de compoziție ale lui Thierry Huillet sunt publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris. În prezent, duo-ul Clara Cernat & Thierry Huillet este invitat să concerteze în întreaga lumea în săli prestigioase precum: Opéra de Hanoi, Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Théâtre du Châtelet din Paris, National Center of Performing Arts în Beijing, Palacio Foz din Lisabona, Teatro Coliseo din Buenos Aires, Sala Cecilia Meireles din Rio de Janeiro, Sala Pablo Casals din Tokyo, Auditorio y Palacio de la Música Catalana din Barcelona, etc. Au susținut numeroase recitaluri în Japonia, Peru, Argentina, China, Statele Unite ale Americii, Vietnam, Brazilia, Libia, România, Croația, Spania, Anglia, Italia, Franța, etc. De asemenea, au participat la festivaluri internaționale precum: 'Croisements Festivalul' — China, "Festivalul Internațional George Enescu" — România, Festivalul "Suona Francese" — Italia.

Gari CAYUELAS-KRASZNAI — clarinet

Gari Cayuelas — Krasznai — considerat copil minune al clarinetului, tânărul clarinetist spaniol-ungur a obținut la vârsta de 17 ani (2013) "Premiul Extraordinar pentru Muzică al Comunității din Madrid". A fost elevul lui Pablo Fernandez. În prezent studiază la Universitatea Franz Liszt din Budapesta sub conducerea artistică a celebrului clarinetist, pedagog și compozitor Béla Kovács. În 2011, împreună cu fratele său Daniel (pianist), obține premiul întâi la Concursul Internațional de Muzică de Cameră "Weiner Leó" în Ungaria. Ca solist a cântat cu orchestra la Palacio Conde Duque din Madrid, cât și cu diferite orchestre în Auditorio Nacional din Madrid, în Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, sub bagheta lui Roni Porat, George Pehlivanian și Karol Borsuk. De asemenea, a susținut concerte de muzică de cameră în Ungaria, Spania, Franța și Slovacia. A înregistrat pentru Radio Nacional de Espana lucrări de Debussy, Messiaen și Kovács. Recent a câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional pentru Clarinet de la Debrecen.

ORGANIZATORI: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism

Numele tau: Adresa de e-mail:
Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism
Articol - Suflet in culori, Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism
Trio Huillet in concert la cea de- a IV- a editie a evenimentului SUFLET IN CULORI Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...