Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice

Publicat: / Actualizat: /
The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice
'Afiș articol "The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice"
Ludwig Guttmann este cel care a introdus metode de recuperare fizica si un alt regim de tratare a persoanelor partial paralizate in urma fracturarii coloanei vertrebrale.
Publicat: / Actualizat:
1.620 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice” — Ludwig Guttmann este cel care a introdus metode de recuperare fizica si un alt regim de tratare a persoanelor partial paralizate in urma fracturarii coloanei vertrebrale.

trimite

"The Best of men", un film induiosator cu actiunea plasata in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Un razboi crunt, care a lasat mii de victime in spitale, in special victime in urma lezarii coloanei vertrebrale prin fracturare sau mici leziuni ale vertrebrelor. Un film care ne aminteste despre vremurile grele si limitate prin care au trebuit sa traiasca pacientii partial paralizati, fosti soldati.

Ludwig Guttmann este cel care a introdus metode de recuperare fizica si un alt regim de tratare a persoanelor partial paralizate in urma fracturarii coloanei vertrebrale. Prima sa experienta a fost cu un miner ranit la coloana, era prima data cand se intalnea cu acest gen de afectiune.

Experienta are loc in spitalul din Polonia Konigshutte. Pacientul avand imunitate scazuta moare in final de o infectie sevara in corp.Ludwig Guttmann isi termina studiile in medicina la Universitatea din Breslau, in 1918. Dupa un timp se transfera la Universitatea din Freiburg unde primeste Doctoratul in medicina in 1924. Devine un neurochirurg foarte cunoscut in Germania, in anul 1933. Se loveste de puterea nazista care persecuta evreii. Are ocazia sa primeasca viza in Portugalia cu motivul de a-si trata prietenul sau portughez Antonio de Oliveira Salaza.Guttmann se intoarce cu sotia sa, Else Samuel Guttmann si cei doi copii Dennis si  Eva. Guvernul britanic ajuta atabilirea intregii familii la Oxford, unde Guttmann isi continua studiul despre lezarea coloanei vertrebrale.

Dupa un timp, guvernul britanic ii cere lui Guttmann sa stabileasca Centrul National al Leziunilor Coloanei Vertrebrale in Stoke Mandeville, unde are loc si actiunea filmului.

Guttman isi impune regimul sau cand soseste la spitalul Stoke Mandeville in Buckinghamshire unde intalneste pacienti partial paralizati sedati puternic si lasati sa putrezeasca in pat.

Pacientii veneau in sicrie intr-o stare deplorabila, dupa care interzice aducerea lor in sicrie si impune sa se foloseasca targa si cearsafuri albe sa le acopere trupul in timpul transportarii.

Guttmann intra in conflict cu infirmierele si cu consultantul Cowen, in momentul cand introduce un nou regim, dispunand doar de echipamente vechi.

Incepe sa le invete pe infirmiere sa trateze pacientii ca pe niste oameni, discutand cu ei. Dr Ludwig Guttmann aduce momente de divertisment si activitati sportive in viata de spital a pacientilor. Reuseste sa ii puna pe picioare oferindu-le acitivitati sportive, dar si iesiri intr-un bar local. In final organizeaza competitii sportive care s-au transformat in ceea ce astazi se numesc Jocurile Paralimpice.

Britanicii informeaza ca Dr Ludwig Guttmann din 1966 a avut un rol important in aducerea sperantei de viata celor suferinzi. Pentru Guttmann sportul era o metoda eficienta de terapie pentru soldatii raniti in timp ce personalul spitalului ii sustinea in dezvoltarea fortei fizice si a increderii de sine.

In 1956, Gurttmann a fost premiat cu cupa Sir Thomas Fearnley de catre Comitetul Olimpic International pentru meritele reusitei sale in miscarea olimpica prin valorile umane si sociale dobandite din sporturile pentru cei in scaun rulant.Prin faptul ca el a respins perspectiva generala conform careia paralizia este o conditie de faza terminala, aducand un nou regim de viata, astfel folosind sportul ca unealta de dezvoltare in noua conditie fizica, dar si de dezvoltare sociala.

A luptat pentru ca soldatii partial paralizati sa se integreze in societate si sa isi depaseasca barierele psihologice impuse de societate in momentul cand se afiseaza in scaunul rulant.

Regizorul filmului: Tim Whitby
Scriitoarea: Lucy Gannon

Personajele din film sunt urmatoarele:

Private William Heath (actorul George MacKay)
Ruth ( actrita Bee Bee Sanders)
Nurse Carr ( actrita Leigh Quinn)
Dr Ludwig Guttmann (actorul Eddie Marsan)
Neil (actorul Ben Owen-Jones)
Corporal Wynne Bowen (actorul Rob Brydon )
Jeremy (actorul David Proud )
Sister Edwards (actrita Niamh Cusack)
Dr Cowan (actorul Richard McCabe)
General Blake (actorul Nicholas Jones )
Sergeant 'Q' Hills ( actorul Tristan Sturrock )
Mr. Heath (actorul Nigel Lindsay )
Mrs. Heath (actrita Rachael Spence )
Else Guttmann (actrita Tracy-Ann Oberman)
Dr. Greg Greene (actorul Stephen McGonigle )
Shirley Bowen (actrita Mali Harries)
Edmund Digby-Jones - Paul

Rating imdb 8/10Trailer

The best of men 2012 : https://www.youtube.com/watch?v=xpSi2x6VjfU

Puteti vedea filmul fara subtitrare momentan aici...

http://123movies.net/watch/RGbNRYGY-the-best-of-men.html

Un material semnat: Oana Catalina Druta

Numele tau: Adresa de e-mail:
The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice
Articol - The best of men sau povestea de inceput a jocurilor paralimpice
Ludwig Guttmann este cel care a introdus metode de recuperare fizica si un alt regim de tratare a persoanelor partial paralizate in urma fracturarii coloanei vertrebrale
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...