Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Horoscop

Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae

Publicat: / Actualizat: /
Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae
'Afiș articol "Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae"
Data de 6 decembrie este cea mai asteptata zi din an caci crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae iar, copiii il asteapta pe Mos Nicolae ce aduce daruri, sanatate, bucurie si speranta in suflet.
Publicat: / Actualizat:
1.569 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae” — Data de 6 decembrie este cea mai asteptata zi din an caci crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae iar, copiii il asteapta pe Mos Nicolae ce aduce daruri, sanatate, bucurie si speranta in suflet.

trimite

În fiecare an pe 6 decembrie creṣtinii îl sắrbắtoresc pe Sfântul Nicolae. Este una dintre cele mai aṣteptate sắrbắtori de peste an deoarece în noapte dintre 5 spre 6 decembrie vine Moṣ Nicolae.

Astfel, în ajunul sắrbắtorii, copiii îṣi lustruiesc ghetuṭele, aṣezându-le frumos lângắ uṣắ, pentru a primi daruri de la Moṣ Nicolae. Moṣul le aduce copiilor, sắnắtate, bucurie ṣi multắ speranṭắ cắci ea niciodatắ nu poate fi luatắ de nimeni ṣi de nimic.

Traditia darurilor de Moṣ Nicolae eṣte de la povestea a trei fete sắrace care nu aveau zestre ce urmau sắ fie vândute de pắrintele lor unor bắrbaṭi bogaṭi. Auzind de suferinṭa fetelor, Sfântul Nicolae le-a aruncat noaptea, pe geam, sắculeṭi cu bani, care au cắzut în ghetuṭele fetelor.

Se mai spune din strắbuni cắ în noaptea de Sfântul Nicolae se deschid cerurile ṣi pentru puṭin timp, el poate fi observat, stând la dreapta Tatắlui.

Pe 6 decembrie, data în care este sắrbắtorit Sfântul Nicolae, se spune cắ începe iarna, în adevắratul sens al cuvântului, deoarece Moṣul îṣi scuturắ barba aducând ninsoarea. În caz contrar, se considerắ cắ Moṣ Nicolae a întinerit.

Sfântul Nicolae mai este cunoscut drept apắrắtorul vắduvelor, dar si al corắbierilor ṣi al soldaṭilor.

În unele zone ale ṭắrii, oamenii pun crenguṭe de pomi fructiferi în apắ lângắ icoane ṣi se considerắ cắ dacắ pânắ la Anul Nou acestea vor înflori, anul care va vine va fi unul îmbelṣugat.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae
Articol - Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae
Data de 6 decembrie este cea mai asteptata zi din an caci crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae iar copiii il asteapta pe Mos Nicolae ce aduce daruri sanatate bucurie si speranta in suflet
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...