Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om

Publicat: / Actualizat: /
Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om
'Afiș articol "Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om"
Mesajul Presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache, cu prilejul Galei Festivalului National al Artei si Creatiei Persoanelor cu Dizabilităti, Oameni aproape invizibili
Publicat: / Actualizat:
3.272 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om” — Mesajul Presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache, cu prilejul Galei Festivalului National al Artei si Creatiei Persoanelor cu Dizabilităti, Oameni aproape invizibili

trimite


Doamnelor și domnilor,

Sunt onorat să fiu alături de această inițiativă culturală deosebită, care are ca protagoniști, dar și ca public căruia i se adresează și pentru care a fost concepută niște oameni atât  de dragi sufletului meu.

Cu această ocazie, aș dori să felicit Consiliul Național al Dizabilității din România pentru toate eforturile și pasiunea depuse de-a lungul timpului în sprijinirea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

Faptul că sunteți în slujba comunităților și în special, a celor vulnerabile, reprezintă o dovadă cât se poate de palpabilă pentru dăruirea cu care vă dedicați acestei cauze nobile a ajutorării celor aflați în nevoie.

Mă bucur că acest festival intitulat sugestiv, ‘’Oameni aproape invizibili’’ a devenit deja o tradiție și că an de an atrage din ce în ce mai mulți simpatizanți, care conștientizează dificultățile persoanelor cu dizabilități și empatizează cu ele.

Vă asigur că și eu sunt una dintre aceste persoane. Tocmai de aceea, vă spun din toată inima că vocea dumneavoastră va fi mereu auzită în Parlamentul României și că vom fi întotdeauna deschiși în ceea ce privește solicitările dumneavoastră de îmbunătățire a cadrului legislativ referitor la educația, pregătirea și integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități.

Dincolo de soluțiile legislative, cred însă că este nevoie de oschimbare de mentalitate profundă care să se aplice fiecăruia dintre noi.

Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranță mai puțin om decât ceilalți. Este pur și simplu o persoană care are o condiție diferită și care are nevoie de mai multă atenție pentru a depăși anumite bariere pe care ceilalți nu le au.

De aceea, cred că fiecare dintre noi ar trebui să învățăm în primul rând lecția toleranței și a diversității, valori esențiale pe care mai apoi să le transmitem și copiilor noștri. 

Doar așa, vom avea o societate mai deschisă către fiecare membru al ei, mai inclusiva și care poate oferi șanse egale tuturor, indiferent dacă are sau nu o condiție specială.

Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ceea ce faceți și vă asigur de întregul meu sprijin pentru dezvoltarea unor proiecte comune in viitor.

, Președintele Camerei Deputaților

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om
Marius Jiga
4/6
D-le Florin Iordache, vorbele ca vorbele ... ceva fapte? Vorbiti totusi de pe o pozitie foarte decizionala! Si chiar vreau sa ma adresez cu tot respectul cuvenit! Aveti perfecta dreptate ... adultul sau copilulu cu nevoi speciale, cu siguranta nu este mai putin om ... intrebare: de ce este tratat ca atare? Ce lucruri ati intreprins si se si vad in teren, sunt palpabile de la ultimele informatii pe care le-ati primit in acest sens, ca lucrurile sa se miste in directia pe care din vorbe, ati prezentat-o atat de frumos/corect (mai ales)! Toate cele bune!
Îmi place R?spunde 9 minute

P.S. Cu tot respectul, dar mi-e de-a dreptul scarba si nu pot sa o spun altfel, decat asa, atunci cand aud/citesc despre lectia tolerantei ... lectia aceasta este exemplar oferita persoanelor cu dizabilitati de catre autoritatile de la toate nivelele: doar suntem tolerati ... asta e maximum care se poate face pentru noi! Vreau sa va aud doar despre legea aplicarii legilor care vizeaza persoanele cu dizabilitati, in aceasta tara, si lectia imbunataririi legilor, atunci cand se constata neconcordante! Se poate, va rog!
Articol - Un adult sau un copil cu nevoi speciale nu este, cu siguranta, mai puțin om
Mesajul Presedintelui Camerei Deputatilor Florin Iordache cu prilejul Galei Festivalului National al Artei si Creatiei Persoanelor cu Dizabilităti Oameni aproape invizibili
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...