Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii

Publicat: / Actualizat: /
Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii
'Afiș articol "Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii"
O echipa de cercetatori de la Clinica Mayo au folosit stimularea electrica asupra maduvei spinarii si terapia fizică intensa pentru a ajuta un barbat sa- si miste picioarele paralizate.
Publicat: / Actualizat:
4.730 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii” — O echipa de cercetatori de la Clinica Mayo au folosit stimularea electrica asupra maduvei spinarii si terapia fizică intensa pentru a ajuta un barbat sa- si miste picioarele paralizate.

trimite

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

O echipă de cercetători de la Clinica Mayo au folosit stimularea electrică asupra măduvei spinării şi terapia fizică intensă pentru a ajuta un bărbat să-şi mişte în mod intenţionat picioarele paralizate, să stea în picioare şi să păşească pentru prima dată în trei ani.

Cazul, rezultatul colaborării cu o echipă de cercetători de la Universitatea California Los Angeles (UCLA), apare în Mayo Clinic Proceedings. Conform cercetătorilor, aceste rezultate oferă dovezi în plus că faptul de a combina această tehnologie cu reabilitarea, poate ajuta pacienţii cu leziuni ale coloanei vertebrale, să-şi recapete controlul asupra mişcărilor paralizate anterior, cum ar fi acţiunea de a păşi, controlul echilibrului şi faptul de a sta în picioare.

„Suntem foarte încântaţi, pentru că rezultatele noastre au întrecut aşteptările. Acestea sunt primele concluzii, dar pacientul continuă să facă progrese“, a declarat neurochirurgul Kendall Lee, cercetătorul principal şi directorul Laboratorului de Inginerie Neuronală de la Clinica Mayo.
 
Pacientul, în vârstă de 26 de ani, a suferit leziuni la măduva spinării, la a şasea vertebră toracică, cu trei ani înainte.

El a fost diagnosticat cu leziuni complete ale măduvei spinării, ceea ce înseamnă că nu se putea mişca sau nu simţea nimic mai jos de mijlocul trunchiului.

Studiul a început cu acest pacient care a trecut prin 22 de săptămâni de terapie fizică. El a avut trei sesiuni de formare pe săptămână pentru a-şi pregăti muşchii să încerce diferite sarcini în timpul stimulării măduvei spinării. El a fost testat pentru a-i se observa schimbările în mod regulat. Unele rezultate au condus cercetătorii la concluzia că leziunea lui este în continuare incompletă, sugerând că pot rămâne conexiuni neuronale latente în leziunea respectivă.

În urma terapiei fizice, el a suferit o intervenţie chirurgicală în care i s-a implantat un electrod în spaţiul epidural, în apropierea măduvei spinării, sub zona lezată. Acest electrod este conectat la un dispozitiv controlat de un calculator şi ţinut sub pielea de pe abdomenul pacientului.

Acest dispozitiv, pentru care Clinica Mayo a primit permisiunea de la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite pentru a fi utilizat fără respectarea indicaţiilor, trimite curent electric către măduva spinării, permiţându-i pacientului să facă mişcări.

După o perioadă de recuperare de trei săptămâni de la intervenţia chirurgicală, pacientul şi-a reluat terapia fizică cu setările de stimulare ajustate, pentru a-i permite mişcările.

În primele două săptămâni, el a fost în mod intenţionat capabil:

-    să-şi controleze muşchii pe partea care rezultă cu mişcarea picioarelor;
-    să facă mişcări asemănătoare paşilor în timp ce stă culcat pe o parte şi în picioare ajutat parţial.
-    să stea în picioare singur, ţinându-şi braţele de barele de susţinere pentru un echilibru intenţionat sau volitiv, mişcarea însemnând că creierul pacientului trimite un semnal neuronilor motori din măduva spinării pentru a putea să-şi mişte picioarele în mod deliberat.

Acest lucru a dat tonul reabilitării noastre post-chirurgicale – încercând să folosească acea funcţie a pacientului recuperat în scopul de a solicita şi mai mult revenirea abilităţilor, a spus Kristin Zhao, co-cercetător principal şi director al Laboratorului de Tehnologie Reparativă şi de Asistare din cadrul Clinicii Mayo.
    
Cercetătorii Mayo au lucrat îndeaproape cu echipa cercetătorului şi a profesorului de la Universitatea UCLA, Reggie Edgerton, pe acest studiu, care reproduce cercetarea anterioară efectuată la Universitatea din Louisville. Studiul Mayo marchează o premieră în medicină, prin acest pacient care reuşeşte să-şi controleze în mod intenţionat funcţiile paralizate anterior în primele două săptămâni de stimulare.

Datele sugerează că persoanele cu leziuni incomplete ale măduvei spinării pot fi candidaţi pentru terapia de stimulare epidurală. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări cu privire la modul în care o leziune incompletă contribuie la recuperarea funcţiei.

Echipe de la departamentele de Neurochirurgie şi Medicină fizica şi Recuperare, precum şi Divizia de Inginerie din cadrul clinicii Mayo, au colaborat la acest proiect.

„În timp ce oferim primele rezultate, se vorbeşte despre modul în care cercetătorii clinicii Mayo caută în mod implacabil să realizeze descoperiri şi soluţii inovatoare, care să se adreseze nevoilor nesatisfăcute ale pacienţilor“, spune Gregory Gores, decanul executiv de cercetare al Clinicii Mayo. „Aceste echipe evidenţiază cultura unică de colaborare a Clinicii Mayo, care reuneşte oameni de ştiinţă şi medici experţi ce lucrează cot la cot pentru a accelera descoperirile ştiinţifice în ceea ce priveşte progresele esenţiale pentru îngrijirea pacientului.“

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii
Articol - Un barbat paralizat isi misca picioarele datorita unei proceduri care stimuleaza maduva spinarii
O echipa de cercetatori de la Clinica Mayo au folosit stimularea electrica asupra maduvei spinarii si terapia fizică intensa pentru a ajuta un barbat sa- si miste picioarele paralizate
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...