Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase

Publicat: / Actualizat: /
Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase
Afiș articol "Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase"
Pacientii cu HIV/SIDA au o perspectiva buna de tratament.
Publicat: / Actualizat:
1.935 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase” — Pacientii cu HIV/SIDA au o perspectiva buna de tratament.

trimite

Aproximativ 80% dintre pacientii cu HIV aflati in tratament au un nivel al virusului nedetectabil, ceea ce inseamna ca nu pot transmite infectia, iar din toamna anului 2017 vor putea sa ia o singura pastila care inglobeaza patru medicamente, a declarat, luni, managerul Institutului "Matei Bals" din Capitala, Prof. doctor Adrian Streinu Cercel, la dezbaterea organizata cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a SIDA.

Potrivit declaratiei domnului Adrian Streinu Cercel, vestile bune pentru pacientii cu HIV constau in faptul ca va fi pusa pe piata o pastila care contine patru ingrediente medicamentoase, deci patru intr-unul, astfel incat confortul terapiei pe termen lung sa fie unul cat se poate de important. La noile medicamente au fost luate in calcul si posibile rezistente date de celelalte medicamente, astfel incat aceasta noua grupa de medicamente va putea sa fie utilizata si la pacientii care sunt poliexperimentati, asa cum sunt si pacientii din tara noastra, majoritatea lor.

Intrebat ce parere are despre pastila care contine patru ingredient medicamentoase, Cristian Rosu, presedintele UNOPA - Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, a declarat:

“Pot sa spun doar ca este o perspectiva entuziasmanta, insa exista un mare "dar", in ce priveste calculul de pret si achizitia. Se stie mecanismul de raportare la cel mai mic pret din tarile comunitatii, iar daca compusul de patru este mai scump decat cele 4 substante luate separate (DCI) se va alege sa se ia patru pastile separate.

Binele sau toleranta pacientului nu este mai presus decat efortul "bugetar", si cu asta cred ca am spus totul, asta numai daca Prof. Strainu nu este cumva un GURU al calculelor financiare sau daca nu are un as in maneca, la negocierile financiare cu Ministerul de Finante.”

20% dintre pacientii cu HIV/SIDA au probleme de terapie, in schimb ceilalti 80% care urmeaza tratamentul au un nivel al virusului nedetectabil si nu transmit infectia mai departe. Studiile pentru aceasta afectiune sunt avansate pentru o injectie care s-ar administra o data pe luna pacientilor cu HIV, a precizat Adrian Streinu Cercel.

"In urma cu doi-trei ani, impreuna cu colegii de la UNOPA, ne intrebam ce ne facem cu rezistenta, pentru ca o serie de pacienti se plangeau de oboseala terapeutica. […] Acum avem posibilitatea sa facem si o revenire asupra acestor pacienti, in asa fel incat sa devina cat mai operativa terapia. Aderenta a crescut si suntem undeva peste 86% nivel de aderenta, ceea ce inseamna ca sansa de supravietuire este aproximativ egala cu a unei persoane care nu este infectata cu HIV", a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase
Articol - Vesti bune pentru pacientii cu HIV SIDA, pastila care contine patru ingrediente medicamentoase
Pacientii cu HIV SIDA au o perspectiva buna de tratament
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...