Articol din categoria Social
Vocea mea, Comunitatea mea
Sa intelegem ca ei sunt puri, ca inima lor este foarte curata, ca ei ne sunt un mare exemplu.
Previzualizare mesaj:
trimite
21 martie, Ziua mondială a sindromului Down
Tema de anul acesta a fost: “Vocea mea, Comunitatea mea”, sub egida căreia s-a desfășurat evenimentul “3,2,1,.......Dans!”
Asociația Down Plus București împreună cu Asociația Hoffnung, ASDB, ALDOCET Craiova, Asociația Langdon Down Transilvania, Asociația Down Focșani, Asociația Umanitară Ioana, Asociația Conil, Caritas București, Asociația Angels Down București, Organizația Suedeză și Fundația Inimi generoase au oferit copiilor cu dizabilități intelectuale posibilitatea de a evolua pe scena Palatului Copiilor. Bucuria copiilor și tinerilor cu sindrom Down a fost împărtășită de sala plină și de ropotele de aplauze.
Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea comunității, importanța conștientizării nevoii de incluziune socială a persoanelor cu Sindrom Down și toleranța față de acestea.
YouTube video
Mesagerii iubirii, cum mai este numită comunitatea Down, au adunat în Palatul Copiilor peste de 200 de persoane: reprezentanți ai societății civile, cadre didactice, voluntari, reprezentanți ai autorităților publice, copii și adulți diagnosticați cu sindrom Down, însoțiti de familii.
Fiecare asociație participantă a pregătit momente de dans popular românesc, latino, țigănesc, contemporan, rock.
Președinta Asociației Down Plus, Georgeta Bucur, mama unui copil cu sindrom Down, a explicat pentru Observatorul social cum este să fie o mămică specială:
“Mama a unui copil cu sindrom Down....... Sunt încă nedumerită de ce Dumnezeu m-a ales, de ce a considerat că merit o onoare atât de mare încât să nasc, să cresc, să îngrijesc un astfel de suflet curat.
Aceste persoane nu știu să mintă, au un comportament foarte sincer și foarte deschis. Un astfel de copil este o binecuvântare.
Pentru mine Teo, fiul meu, a fost bolnav doar până am rezolvat provocarea cu operația de inimă. Starea dată de Down este cu totul altă poveste. Uneori gândesc că el este norocos pentru starea în care se afla. Așa nu știe cât de perverși pot fi unii oameni, semenii noștri. Că în față îți zâmbesc, te strâng în brațele, iar secunda în care ai întors spatele îți este fatală.
Mă gândesc foarte des și fac o analogie la starea Down, cromozomul 21 care mai este numit și cromozomul iubirii și afecțiunile cardiologice cu care vin cea mai mare parte a copiilor noștri.
De ce afecțiuni la organul vital care prin funcțiunile lui știm că dezvoltă iubirea? Sa înțelegem că Dumnezeu ne oferă trofeu mesaje? Să înțelegem că trimite persoane atât de iubitoare, cărora trebuie să le îngrijim, mai întâi de toate, inima?
Să înțelegem că ei sunt puri, că inima lor este foarte curată, că ei ne sunt un mare exemplu.
Mă emoționează faptul că fiul meu, Cosmin Darius Theodor are 3 nume, care ulterior am aflat că în traducere au același mesaj:" Dar de la Dumnezeu".
Da, de trei ori el a fost primit că “Dar de la Dumnezeu”. Prima dată, la naștere. A doua oară când a scăpat ca prin urechile acului și a rămas în viață înainte de operația de inima, iar aici vorbim despre Canal atrioventricular în formă completă, pericardită exudativă, cu HTP secundar. A treia dată l-am primit ca “Dar de la Dumnezeu” din mâinile Domnului profesor Socoteau de la Institutul Inimii de la Timișoara.
Sunt mândră să cresc, să educ, să îngrijesc un astfel de copil.
Ca mamă mă simt fericită, împlinită și cu sufletul plin de iubire. Pe lângă Teo am mai primit de la Dumnezeu încă 32 de copii curați la suflet, pe care îi iubesc pe zi ce trece mai mult, mai mult.
Asta simte o mamă care crește o persoană cu sindrom Down. Eu sunt cel mai bogat, norocos și fericit om de pe pământ, pentru că Teo a ales să fiu mama lui.”
Sa intelegem ca ei sunt puri ca inima lor este foarte curata ca ei ne sunt un mare exemplu
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro